top of page

Ceremóniamester az esküvődre

Mit jelent számunkra a CM?

Mitől jó egy ceremóniamester? Szükséged van e egyáltalán rá?

Néhány kérdésben és válaszban szeretnénk ezt összefoglalni nektek!

Véleményünk szerint, egy esküvőn fontos személy a koordinátor! Nem jó döntés, amikor a pár, vagy egy megkért rokon, barát (rutintalan) személy látja el ezt a feladatot. Nekik a szórakozás a lényeg és valószínű tapasztalatlanságából adódóan nem is feltétlen a legjobbak szerint tud majd eljárni. Mi a cél, hogy olcsón megúszd, vagy az hogy a lehető legjobb legyen!?

Mitől jó egy CM?

Ami biztos, hogy mitől nem!

Az esküvő nem standup comedy, nem viheti el a fókuszt rólatok!

A tapasztalat hiánya! Hisz nem mindegy mennyi rutin van a háta mögött!

A rugalmatlanság! Fontos, hogy az előre megírt forgatókönyvet jól tudja adaptálni a párral akár rögtönözve is, ha a helyzet úgy kívánja.

Ami fontos, legyen humor, vidámság és könnyedség, ahol annak helye van, és legyen kellő figyelem, pontosság és kiszolgálás a pár és a vendégek irányában! A szolgáltatókkal való jó kapcsolat, a szolgáltatók segítése és koordinálása egyenrangú félként! 

A Mi nézetünk szerint:

- Fontos a szimpátia. Egy online vagy személyes találkozó után lehet dönteni arról, hogy a pár által vázolt esküvő és a CM által kínált megoldások kölcsönös szimpátiára leltek-e, természetesen a személyes szimpátia mellett! Tehát erről szól az első ismerkedős beszélgetés, minden válzolja az elképzeléseit, ötleteit, igényeit és lehetőségeit... és meglátjuk, hogyan tovább!

- Fontos a bizalom! A felhőtlen esküvőért, fontos hogy bizalmat alakítsunk ki egymás irányában! Ezt segíti elő már az első alkalom, valamint 2-3 találkozó a megismeréshez és a bizalom kialakulásához szükséges!

 

- Fontos a részletek ismerete! Időt kell szánnotok arra, hogy minden részletet átadjatok, így az esküvő napján nincsenek kérdéseink, vagy csak nagyon kevés, a feladatokat magabiztosan végezzük, Ti pedig csak magatokra és a násznépre kell koncentráljatok!

- Fontos, hogy időben találkozzunk! Nem kizáró ok, ha pár héttel az esküvő előtt találkozunk csak, de ilyenkor már sok kötött dolog adódik, amin nem biztos hogy lehet változtatni! Ideális felkeresése a CM-nek, az esküvő szervezésének kezdetekor, vagy néhány alap szolgáltató foglalását követően! A tanácsainkat szívesen átadjuk, nektek, így biztos és megalapozott döntést hozhattok. Túl már közel 400 esküvőn, tapasztalataink kincset érhetnek számotokra. Ez a szolgáltatásunk része, kihagynád?

- Fontos az őszinteség! A bizalom egyik alapja is! Ne titkolózzunk, az csak bonyolít! Minden részletet, gondot jelezzetek felénk, így tudjuk csak megérteni, elfogadni és aztán megoldás találni. Cserébe az esküvő napján ugyanezt az őszinteséget várhatjátok el tőlünk!

- Fontos, ami nektek fontos! Itt nincsenek szabályok, úgy lesz jó ahogy szeretnétek, nekünk nem dolgunk kliséket húzni rátok, hanem megoldani azt amit szeretnétek! Ha a tapasztalat azt mutatja nem jó úton jártok? Meg fogjuk mondani, és példákkal is segítünk! A döntés pedig a tiétek!

Milyen nyelven tudunk segíteni?

Magyar és angol nyelven a szervezés és lebonyolítás részét is vállaljuk. Amire nincs lehetőség, az a szinkron tolmácsolás, ezért a beszédek fordítását csak előre megírt forma szerint vállaljuk! Ez fontos része, itt nem szabad hibázni! Minden egyéb kommunikációt folyékonyan magabiztosan kezelünk!

Milyen múlttal rendelkezünk?

Ceremóniamesterünk már közel 20 éve szervez esküvőket és 10 éve vesz részt ceremóniamesterként is az esküvőkön. A több mint 400 esküvő után is ugyanazzal a szeretettel és törődéssel áll minden párhoz. Jelmondata a rugalmasság: Bármit is tervezhetünk, de majd ott, akkor, azon a helyen és időben azok az emberek eldöntik, nekik tetszik-e a pár terve. Én észreveszem és alkalmazkodok hozzá! Nincs az a forgatókönyv, amit az élet ne írhatna felül! Egy lehetőség van, hogy remek legyen a nap! A többi nem számít! Ha elfogadod, élvezni fogod! 

Hogy jelenik meg?

Nincs egyenruha! Az esküvő stílusához igazítjuk az outfittet! Kinek elegáns, és alkalmi, kinek laza és fesztelen! Nekünk nem az a fontos hogy kitünjön a ceremóniamester a tömegből! Nem rá kell emlékezni, hanem az eseményre! Ő azért van ott, hogy minden rendben legyen, ennyi összesen!

Milyen távolságban elérhető a szolgáltatás?

Erre nehéz pontos kilométer adatot írni, ezt a helyezet adja! Pécsiként előnybe részesítsjük a Dunántúl térségét, de kacsintgatunk távolabb is alkalmanként!

Van amire nem kaptál most választ?

Tedd fel kérdéseidet, nem harapunk!

Keress egy első beszélgetésre:

Kozarics Viktor

0036303304785

viktor.kozarics@enchantee.hu

170916-181851.jpg

Inkább barát!

Legyek inkább barát az esküvődön, mint egy szolgáltató! Legyek az az ember akiben feltétlen bízol, és hiszed, hogy a legjobbat akarom és teszem is meg a sikerért!
 

Mi az alapja? A bizalom és a meghismerés! Erre időt kell szánnunk, neketek is, nekem is!

170916-212145.jpg

Éld meg a pillanatot!

Mi a legfontosabb az esküvődön? Megélni! Olyan gyorsan elrepül az egész! Felöltöztél a ruhádban és már hajnal is van! Rajtad múlik, mit élsz meg, mit fogsz fel, és mi marad meg benned/bennetek!

Én azon leszek, hogy megéljétek, a többi rajtatok múlik!

170916-212145.jpg
bottom of page